Doelstellingen

Stefan Drukker - met tekst

 

1) Behouden van ‘de mogelijkheid voor particuliere consumenten, om zelf legaal, Nederlands consumentenvuurwerk aan te schaffen en af te steken voor de viering van oud en nieuw’ (hierna te noemen: vuurwerktraditie).

2) Het waar nodig verhelderen van het grote verschil tussen legaal en illegaal vuurwerk, waaronder het verschil tussen consumentenvuurwerk en professioneel vuurwerk en het zuiveren van de naam/het imago van LEGAAL consumentenvuurwerk.

3) Het promoten van zowel correct en veilig gebruik van, als correct gedrag (zoals opruimen) met legaal consumentenvuurwerk. Hieronder valt ook promotie van het gebruik van veiligheid-bevorderende attributen, zoals een vuurwerkbril, een pijlenstandaard en vuurwerkklem.

4) Het veroordelen / demotiveren van het nuttigen van alcohol, drugs en verdovende medicatie bij het afsteken van vuurwerk.

5) Het sterk veroordelen van ongewenst gedrag en vandalisme met vuurwerk.

6) Het binnen onze mogelijkheden tegengaan dan wel demotiveren van aanschaf, verkoop en gebruik van (zwaar) illegaal vuurwerk.

7) Contactonderhoud met externe partijen (importeurs, fora, lokale en landelijke politiek, beleidsmakers en handhavers) voor constructief overleg en samenwerking m.b.t. het behoud van de vuurwerktraditie.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *